2019 Yılında Kullanacağım Chrome Uzantıları



İnternet sitelerini ziyaret etmek için hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz? Microsoft’un Edge’i mi? Google’ın Chrome’u mu? Yoksa başka bir tarayıcı mı? Hemen hemen her tarayıcıyı deneyen biri olarak tavsiyem, uzun zamandır kullandığım Chrome web browser.

Chrome’un en sevdiğim özelliklerinden biri uzantılar ekleyerek daha zengin ve daha işlevsel bir kullanım imkanı olması. Bu zamana kadar pek çok uzantı denedim, ekledim, kaldırdım. Beğendiklerim de oldu gereksiz bulduklarım da. Hangi Chrome uzantılarını beğendiğimi, bir blogger olarak hangi Chrome uzantılarını kullandığımı merak ediyor musunuz? İşte 2019 yılında Chrome tarayıcımda kullanacağım Chrome uzantıları…

1. Alexa Traffic Rank

Yıllardır vazgeçemediğim bir uzantıdır Alexa uzantısı. Eskisi kadar sık kullanmasam da alışkanlık yaptığından mıdır nedir bilmiyorum tarayıcıdır durur ve aklıma geldikçe bakar incelerim.

alexa traffic rank chrome uzantısı

Alexa Traffic Rank uzantısı ziyaret ettiğiniz sitelerin Alexa verilerini anında hızlı bir şekilde görmenizi sağlar. Her hangi bir siteyi ziyaret ettiğinizde o sitenin Alexa’ya göre dünyadaki ve ülkedeki popülerlik sırasını görebilirsiniz.

2. MozBar

SEO meraklılarının vazgeçilmez uzantılarından biridir MozBar. Bir sitenin  SEO ile ilgili çeşitli analizlerini yapan bu uzantıyı ben sadece bir sitenin sayfa itibarı, domain itibarı ve spam skorunu öğrenmek için kullanıyorum.

mozbar chrome uzantısı
Ücretsiz moz hesabı açtığınızda sitelerin değerini belirlemede önemli rol oynayan bu değerleri görmeniz mümkün.

3. Similar Web

Bu uzantı ziyaret ettiğiniz web siteleri hakkında istatistiki bilgiler veriyor ama benim bu uzantıyı kullanma amacım sadece yeni siteler keşfetmek.

similar web chrome uzantısı

Uzantının similar sekmesinde ziyaret ettiğiniz siteye benzer içerikte site önerileri bulabiliyorsunuz.

4. Nimbus

Blog Hocam’da sık sık resimli anlatımlar yaptığım için bu uzantı benim olmazsa olmazlarımda. Web sitelerinin ekran görüntülerini, tam sayfa görüntülerini bu uzantı ile alıyorum.

nimbus chrome uzantısı

Seçili alan, tüm sayfa, video kaydı gibi özellikleri ile ekran görüntüsü alma konusunda tüm beklentilerinizi karşılayabilecek bir uzantı.



5. Scan Wp

Bu uzantı ile wordpress ile kurulan sitelerin hangi temayı ve hangi eklentileri kullandığını görebiliyorsunuz. Wordpress kullanıcıları için çok faydalı olabilecek bir uzantı.

scan wp chrome uzantısı
Bu uzantı sayesinde bir wordpress blogun temasını beğendiğinizde ve kullanmak istediğinizde, blog sahibine dil dökmek zorunda kalmıyorsunuz.

6. Open Seo Stats

Chrome tarayıcıları için geliştirilmiş SEO ile ilgili uzantılar arasında bunu 1. sıraya koyabilirim sanırım.Diğer hiçbir SEO uzantısına gerek kalmadan bir web sitesi hakkında tüm bilgilere tek yerden ulaşabiliyorsunuz.

open seo stats chrome uzantısı

En azından kendi sitenizin detaylarını incelemek için bu uzantıyı mutlaka denemelisiniz.

7. Google Url Shortener

Takip edenlerin bildiği gibi, beğendiğim içerikleri, siteleri sosyal medya hesaplarımda paylaşmayı severim. Bu paylaşımları yaparken linkleri kısaltmak için bu uzantıyı kullanırım.

google url shortener chrome uzantısı

Oldukça pratik olan bu uzantıda kısalttığınız linklerin tıklanma sayısını da takip edebiliyorsunuz.

8. Google Çeviri

Bazı içerikleri hazırlarken internette epey araştırma yapmak durumda kalıyorum. Bu araştırmalar bazen hangi dilin bile kullanıldığını anlamadığım sayfalar çıkarıyor karşıma.

google çeviri chrome uzantısı

İşte bu durumlarda Google’ın resmi çeviri uzantısı çok işime yarıyor ve sayfayı hemen Türkçe’ye çeviriyor.



2019 yılında Chrome tarayıcımda yüklü olacak ve kullanacağım Chrome uzantıları bunlar. Blog yazarlarının işine yarayacağını düşündüğünüz, faydalı gördüğünüz diğer Chrome uzantılarını yorum bölümünden paylaşırsanız listeye ekleyebilirim.

İyi bloglar!

Yorumlar